• artiekel afbeelding

  23-12-2019

  Trapps Wise zorgt voor innovatie in de scheepvaart

  Files bij sluizen op het water voorkomen én schippers ‘groener’ laten varen. De app Groene Golf maakt het mogelijk. De app werkt op basis van datagedreven modellen en is ontwikkeld door de Limburgse start-up Trapps Wise. Eric Klein Breteler en Pascal Kwakkernaat van Trapps Wise vertellen hoe het werkt en wat er allemaal komt kijken bij zo’n innovatie.
  lees verder
 • artiekel afbeelding

  03-12-2019

  Chemelot InSciTe: goed bewaard geheim in Geleen

  Het Chemelot Institute for Science & Technology in Geleen, is een van de best bewaarde geheimen van Zuid-Limburg. Wat speelt zich binnen dit samenwerkingsverband? De Limburger publiceerde er een interessant artikel over.
  lees verder
 • artiekel afbeelding

  19-11-2019

  Re Use Materials maakt circulair bouwen makkelijk dankzij uniek systeem

  Zonder digitalisering geen circulariteit. Dat is de stellige overtuiging van Maarten Stadhouders, mede-eigenaar van Re Use Materials. In dit artikel legt hij uit hoe het ingenieursbureau zich inzet voor het circulair maken van sloop, bouw en beheer van gebouwen. En vooral: hoe digitale innovaties circulair bouwen een stuk makkelijker maken.
  lees verder
 • artiekel afbeelding

  29-10-2019

  Deel uw innovatie verhaal

  Limburg is innovatief en daar moet meer aandacht voor komen. Dat is waar wij sterk in geloven. Daarom zijn we op zoek naar uw organisatie!
  lees verder
 • artiekel afbeelding

  24-10-2019

  Saaie taken? Laat ze over aan een robot

  Veel bedrijven hebben ermee te maken: medewerkers die de hele dag door dezelfde, saaie handelingen moeten uitvoeren. Bijvoorbeeld om data van het ene systeem in het andere te zetten, facturen te verwerken of formulieren in te vullen. Dat kan stukken sneller, efficiënter én beter met Robotic Process Automation (RPA)
  lees verder